Informatie

Een trackday is een niet competitief evenement georganiseerd op een race circuit. Deze dagen zijn toegankelijk voor chauffeurs van allerhande sportwagens.

Eigenaars van exclusieve sportwagens weten dat rijden met deze wagens steeds een ervaring op zich is. Echter komt het ware potentieël van dit type wagens pas echt naar boven op een circuit. Hier kan u op een veilige manier uzelf en uw wagen beter leren kennen.

  • Wederzijds respect tussen deelnemers staat op onze trackdays steeds centraal
  • Onze trackdays zijn steeds gelimiteerd tot een beperkt aantal wagens
  • Onze trackdays zijn een niet competitief gebeuren in een respectvolle en gemoedelijke sfeer

Een trackday start met de inschrijving van alle piloten passagiers door het ondertekenen van een afstand van verhaal waarna een veiligheidsbriefing volgt. Afhankelijk van het type circuit vinden er pace car rondes plaats om iedereen op een rustige manier kennis te laten maken met het circuit. Na afronding van deze ronden mag iedereen vrij op het circuit. Over de middag is er een pauze met motorstilte.

Open Pitlane

Onze trackdays gebeuren steeds volgens het open pitlane systeem. Hierbij mogen alle deelnemers gedurende volledige dag vrij op het circuit rijden. Op deze manier kan elke deelnemer ten volle genieten van zijn of haar trackday. Wij kiezen per trackday zorgvuldig het maximum aantal deelnemers. Uitzonderlijk worden tijdens drukke momenten het aantal wagens op het circuit beperkt.

Regels omtrent inhalen

Inhalen gebeurt enkel na een signaal (richtingaanwijzers, handgebaar) van de tragere voorligger. Wanneer u als deelnemer plots een wagen achter u aan heeft, welke 2 bochten voordien nog niet zichtbaar was in uw spiegels, moet u er van vergewissen dat dit een snellere deelnemer is. Geef deze deelnemer de kans u in te halen op een moment u dit veilig acht.

Veiligheid

Veiligheid op en naast het circuit staat steeds bovenaan onze prioriteiten. Onze trackdays staan gelijk aan respectvolle dagen. Bij onderling respect tussen deelnemers, door het volgen van enkele basisregels, komen we steeds tot een succesvolle en aangename trackday. Onze trackdays zijn geen races of een strijd om de snelste ronde van de dag!

Trackdays zijn een veilige plaats om de limieten van je wagen op te sporen, maar spijtig genoeg kunnen er nu eenmaal ongevallen gebeuren of kan je met mechanische pech te kampen krijgen.Volg de instructies van de dichtst bijzijnde marshall indien jouw wagen spint, van het circuit gaat of panne heeft. Rij, indien mogelijk, terug op circuit. Wees uiterst voorzichtig – wanneer je niet terug op het circuit kan of kan verder rijden blijf dan in uw wagen tot een marshall bij je komt. Stap tevens nooit uit op het circuit, tenzij bij brand in je wagen.

Indien je consequent boven de grenzen, en dus roekeloos, blijft rijden kunnen de marshalls en/of de organisatie een zwarte vlag geven om je uit te sluiten van de sessie of zelfs de volledige trackday. In alle gevallen zal de beslissing van de organisatie aangaande het gedrag van piloten en passagiers finaal zijn.

Verzekering

Normale autoverzekeringen zijn niet geldig op circuit. Het afstand van verhaal, welke je tijdens de inschrijving moet ondertekenen, ontzegt je van het recht tot enige schadeclaim aan je wagen, piloot of passagier te vorderen. Je kan eventueel een verzekering regelen voor deze dag via uw verzekering of verzekeringsmakelaar.