Veelgestelde vragen

Is mijn normale autoverzekering geldig op een trackday?
Nee, veelal niet, maar u kan steeds de vraag stellen aan uw verzekering of u dit eventueel extra kan verzekering. Ervaring leert ons wel dat er bijna geen enkele Belgische verzekeraar dit risico wil nemen in een standaard verzekering.

Ben ik verplicht mijn wagen te verzekeren?
Deze keuze staat u volledig vrij. Op circuit is het toegelaten zonder verzekering te rijden. Schade geleden aan uw eigen op een trackday is steeds ten uwen laste.

Moet ik betalen als toeschouwer?
Toeschouwers zijn welkom en hoeven niks te betalen. Toch vragen wij u kenbaar te maken bij de organisatie door het afstand van verhaal te ondertekenen.

Moet ik betalen als passagier?
Indien u als passagier wil meerijden met één of meerdere wagens vragen wij een kleine administratieve kost van € 10. U krijgt dan een polsband waarmee u de volledige dag als passagier in de wagens naar keuze kan meerijden.

Is er een minimum leeftijd al passagier?
Alle passagiers moeten 16 jaar of ouder zijn. Minderjarige passagiers dienen schriftelijke toestemming te hebben van hun ouders of voogd.

Wat zijn de geluidlimiteten?
Circuits hanteren verschillende geluidslimieten omwille van mileuvergunningen. Bij elke trackday vermelden wij welke limieten er van kracht zijn. Wanneer u zich inschrijft op een trackday die een stricte limiet heeft waar uw wagen niet aan kan voldoen kunnen zal er geen terugbetaling worden gegeven wanneer u niet word toegelaten op het circuit of u tijdens de dag het circuit moet verlaten.

Circuit des Ecuyers: 95dB statisch @ 4000RPM
Circuit Clastres: 95dB statisch @ 4000RPM

Heb ik een rijbewijs nodig?
Bij elke inschrijving van een trackday vragen wij een geldig Europees rijbewijs bij te hebben.

Hoeveel moet ik betalen voor een 2de piloot?
Om de administratieve kosten te dekken vragen wij slechts €25 voor elke extra piloot op eenzelfde wagen.

Wat als ik te snel ben voor iedereen?
Wij doen ons best om iedereen een zo relax mogelijk dag te bezorgen. Onze dagen zijn dan ook geen competitie. Iedereen die we betrappen op aggressief, competitief tot gevaarlijk rijden op het circuit halen wij er zonder tegenspraak uit. Hou er rekening mee dat ook u ooit een beginner was!

Ga ik niet te traag zijn en andere deelnemers hinderen?
Op onze trackdays gaat het niet om “wie is de snelste?”. Bij ons zijn alle deelnemers welkom, van beginners tot ervaren rotten!

Zijn slicks toegelaten op de trackdays?
Slicks zijn toegelaten op al onze trackdays.

Hoe bereid ik mezelf voor op een trackday?
Zorg ervoor dat u goed ben uitgerust wanneer u naar een trackday vertrekt. Een trackday is enorm vermoeiend omdat het rijden op een circuit een grotere concentratie vereist dan het rijden op een normale weg.  Wij raden een autosport gecertificeerde helm aan, heeft u dit niet dan raden wij minimaal een motorhelm aan. Open helmen zijn, op sommige circuits, niet toegelaten in cabrio wagens wanneer deze met open dak rijden. Denk vooral aan uw eigen veiligheid!

Hoe bereid ik mijn wagen voor op een trackday?
Haal alle losliggende zaken uit de wagen indien deze niet stevig vast zitten. De kleinste zaken kunnen dodelijke projectielen worden! Dit geld ook voor losliggende zaken in de koffer. Wij voorzien steeds plaats om spullen op te bergen (let op: De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele diefstallen).

Controleer steeds de goede staat van de banden. Vergeet ook niet regelmatig de bandendruk te controleren voor en tijdens de trackday. Vergeet na de trackdays de bandenspanning niet op het normale niveau terug te brengen.

Controleer de staat van de remmen, remschijven en remolie.

Op circuit krijgt een motor het een pak zwaarder te verduren dan op de normale weg. Een topstaat van de motor is geen overbodige luxe. Controleer de staat van uw filters, riemen, koelvloeistof en motorolie. Blijf tijdens het verloop van de trackdays steeds het olieniveau controleren (breng steeds extra motorolie mee). Het is niet abnormaal dat een wagen bij circuitgebruik olie gaat verbruiken.

De ophanging is één van de belangrijkste onderdelen als het gaat om de baanligging van  uw wagen. Zorg er voor dat deze in goede staat is.

Algemeen goede staat van de carosserie. Losvliegende bumpers, kofferdekels en motorkappen kunnen we missen!

Niet verplicht, maar toch aan te raden. De baancommisarisen zijn in het bezit van de nodige brandblussers, maar een extra bandblusapparaat in de wagen is geen overbodige luxe.

Reken op een hoger verbruik op circuit dan normaal. Hou dus steeds het benzineniveau in de gaten om zeker niet zonder te vallen! Bij vele Franse circuits is het dichtsbijzijnde tankstation enkele kilometers verwijderd van het circuit. Hou hier dus rekening mee!

Wat moet ik meebrengen?
Eerst en vooral een goed humeur en respect! Veilige kleding en uiteraard een wagen in topstaat. In het onderdeel ‘Hoe bereid ik mezelf en mijn wagen voor op een trackday?’  kan u verdere informatie terugvinden hoe u de wagen en uzelf kan voorbereiden op een trackday.

Zijn beginners zonder enige circuitervaring toegelaten?
Zeker en vast! Onze trackdays staan open voor zowel gevorderde circuitrijders als beginners. Beginners behandelen wij als de belangrijkste deelnemers op onze trackdays. U kan steeds met alle vragen terecht bij de crew. Ervaren deelnemers zullen ook met plezier hulp verschaffen waar mogelijk.

Welke wagens worden toegelaten?
Elke wagen, met sportief kakakter, ingeschreven voor gebruik op de openbare weg is welkom. Als deelnemer moet je tevens eigenaar zijn van de wagen. Huurwagens en/of bedrijfswagens worden niet toegelaten. Race geprepareerde wagens worden enkel toegelaten na akkoord van de organisatie!

Welke zijn de basisprincipes van de trackdays?

 • Onze trackdays zijn GEEN races.
 • Wagens dienen straatlegaal* te zijn, dus ingeschreven voor gebruik op de openbare weg.
 • Inhalen met toestemming van de voorganger.
 • Niet inhalen in bochten.
 • Maximum aantal wagens gelijktijdig op het circuit.
 • Verplichte briefing voor alle piloten.
 • Naast de piloot mag er slechts één passagier vooraan plaatsnemen.
 • Het dragen van een helm in de wagen is verplicht.

* Indien uw wagen niet  straatlegaal is, bijvoorbeeld een race geprepareerde wagen, dan kan u een toelating vragen door contact met ons op te nemen.

Wanneer ben ik definitief ingeschreven voor een trackday?

Uw inschrijving is definitief nadat u een bestelling heeft geplaatst via onze website en het bedrag heeft overgeschreven op onze rekening. Na ontvangst van uw betaling en de verwerking zal u een bevestiging krijgen per e-mail.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Wanneer u zich heeft ingeschreven op één van onze trackdays en reeds de betaling heeft uitgevoerd is annuleren steeds mogelijk zonder opgave van reden, doch mits onderstaande voorwaarden:

 • Tot 30 dagen voor de trackday: 100% terugbetaling
 • Tot 14 dagen voor de trackday: 50% terugbetaling
 • Na 14 dagen voor de trackday is er geen terugbetaling meer mogelijk